Juoksuratastyyppejä

Oikean juoksupyörän valitseminen on, että sekoitustekniikka on elintärkeä optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Useita kaupallisesti käytettyjä juoksupyörätyyppejä on paljon, mutta mistä tiedät, mikä sopii parhaiten prosessiin? Parhaimman valinnan määrittämiseksi prosessin vaatimusten ymmärtäminen ja nestemäisten fysikaalisten ominaisuuksien tuntemus ovat elintärkeitä. Voidaan luokitella juoksupyörät kahteen yleiseen tyyppiin, nimittäin aksiaalisiin ja säteittäisiin.

AKSIAALI VIRTAUSJÄRJESTELMÄ

Aksiaali Virtausjärjestelmä

RADIAALISEN VIRTAUSJÄRJESTELMÄ

Radiaalisen Virtausjärjestelmä

Aksiaalivirtaukset

Aksiaalisella virtausmyllyllä on ylhäältä virtaava virtausmalli eli yhdensuuntainen juoksupyörän akselin kanssa.
Yleensä alhaisen keskipitkän viskositeetin omaaville tuotteille niiden alhaiset leikkausominaisuudet tekevät niistä sopivia leikkausherkille tuotteille, joten ne sopivat erinomaisesti sekoittamiseen, kiintoaineiden suspensioon ja kerrostumiseen.

Aksiaalivirtaukset
Potkuri
(E-315)
POTKURI (E-315) Yksi vanhimmista juoksupyörän malleista, potkureita on pitkään käytetty veneissä ja mukautettu kannettaviin sekoittimiin pienen koonsa ja tehokkuutensa ansiosta. Valmistettu muunnos, kuten vasemmalla olevassa kuvassa näkyy, on kustannustehokkaampi tuottaa monenlaisia kokoja

Viskositeetti jopa 5 000 cP
Pyöreä
Teräsurbiini
(E=400)
PYÖREÄ TERÄSURBIINI (E=400) PBT: itä käytetään yleensä silloin, kun tarvitaan virtauksen ja leikkauksen seosta johtuen tyypillisesti 45°: n kulmasta, mikä johtaa sekä aksiaalisiin että säteittäisiin ominaisuuksiin.
Tämä tekee niistä yhden monista eri juoksupyöristä.

Viskositeetti jopa 25 000 cP
Hydrofoil
(E=300)
HYDROFOIL (E=300) Hydrofoileja kehitettiin tuottamaan enemmän virtausta ja vähemmän leikkausta verrattuna PBT: eihin. Niissä on 3-4 kapenevaa terää, jotka tuottavat paremman aksiaalivirran, mikä tekee niistä osaa nestemäiseen sekoittamiseen ja kiintoaineen suspensioon.

Viskositeetti jopa 3 000 cP

Toisaalta radiaalivirtausaipoilla on sivupuolen virtauskuvio eli kohtisuorassa siipipyörän akselilla. Niiden tiedetään tuottavan enemmän leikkausta ja vähemmän virtausta verrattuna niiden aksiaalisiin vastaaviin ja niin ovat suurempia, toimivat pienillä nopeuksilla ja niitä käytetään korkeampiin viskositeettituotteisiin. Tyypillisiin sovelluksiin kuuluvat kaasunesteen ja neste-nestemäiset dispersiot.

Seuraavassa taulukossa on esitetty molempien tyyppisten juoksupyörän tyypit, joilla on yleiset kuvaukset.

Radiaalipyörät
Rushton-turbiini RUSHTON-TURBIINI Yksi ensimmäisistä sekoitustyökoneista, jotka on virallisesti tutkittava, Rushton-turbiini koostuu tasaisesta levystä, joka ylläpitää tasaista paine-eroa juoksupyörän kummallakin puolella ja 6 pystysuuntaista teriä säteittäisen virtauksen suhteen.

Viskositeetti jopa 10 000 cP
Smith-turbiini SMITH-TURBIINI Uudempi Smith-turbiini tuli esille perinteisen Rushton-turbiinin tehokkuuden parantamiseksi. Kaarevat terät tarjoavat paremman kaasusideraation ja kaasunpitokapasiteetin kuin Rushton-turbiini.

Viskositeetti jopa 10 000 cP

Sulje tyhjennyspyörijät

Sulje tyhjennysaukkoja, kuten ankkurointipyörää, käytetään erittäin korkeille viskositeettilannoille ja antavat laminaarisen makroskooppisen sekoittumisen pienellä nopeudella ja leikkauksella. Nämä siipipyörät ovat tyypillisesti säiliön kokoa, sillä juoksupyörä melkein kaavii säiliön seinämää pitkin, joten nimi on lähellä tyhjää juoksupyörää. Sovelluksiin kuuluvat musteet, maalit ja liimat.

Sulje tyhjennyspyörijät
Ankkuri / Porttipyörä ANKKURI / PORTTIPYÖRÄ Ankkuri- tai portti-tyyppinen juoksupyörä toimii laminaarisessa virtausjärjestelmässä ja muodostaa pääosin säteittäisen virtauksen. Perushartsisuunnittelua voidaan muokata niin, että sisempään kulmautuneet siivet, kuten kuvassa, helpottavat aksiaalivirtauksen lisäämistä sekoitusastiaan.

Viskositeettialue < 100 000 cP
Helican Ribbon Juoksupyörä HELICAN RIBBON JUOKSUPYÖRÄ Vaihtoehtona ankkurin siipipyörälle on Helical Ribbon siipipyörä, joka toimii myös laminaarisissa olosuhteissa, mutta aksiaalisessa virtausjärjestelmässä. Koska ne ovat suuremmat pintakosketusalueet kuin ankkurin siipipyörä, ne sopivat nesteisiin viskositeetteihin, jotka tyypillisesti ovat noin 150 000 cP. Tyypillisiin käyttöihin kuuluvat voiteet, voiteet ja tahnat.

Viskositeetti jopa 150 000 cP

Ajoittain vaikeiden sovellusten yhteydessä voidaan käyttää sekä ankkuri- että kiilahihnapyörän yhdistelmiä, koska molemmat virtausmääritykset täydentävät toisiaan, mikä johtaa suurempaan liikkeeseen ja siten parempiin seoksiin.

Muut sylinterit

Seuraavassa on lueteltu muita juoksupyörän tyyppejä, jotka eivät kuulu mihinkään edellä mainituista luokista, mutta joita käytetään yhä laajalti sekoituskohteissa

Muut sylinterit
Sawtooth-Juoksupyörä SAWTOOTH-JUOKSUPYÖRÄ Sawtooth-siipipyörät on suunniteltu tuottamaan mahdollisimman suurta leikkausta.Suuria nopeuksia käytettäessä niitä käytetään toisen vaiheen lisäämiseen ja emulsioiden tekemiseen.

Viskositeetti jopa 50 000 cP
Alhaisella Tasolla “Kicker” ALHAISELLA TASOLLA - KICKER Matalat “Kicker” -pyörät ovat tavanomaisesti pieniä, tavallisesti säteittäisiä virtaussiipipäitä. Nämä potkurit istuvat sekoitusastian pohjalla pääroottorin alapuolella varmistaakseen jatkuvan sekoittumisen, kun säiliö tyhjennetään tai lietteiden poistamiseksi säiliöstä.
E-400 Kokoontaitettava Juoksupyörä E-400-kokoontaittuvassa juoksupyörässä on 4 terää 45°, jotka taittuvat alaspäin, kun niitä ei käytetä. Tämän seurauksena niillä on samanlaiset sekoitusominaisuudet kuin normaalilla teräturbiinilla, ja ne soveltuvat erinomaisesti sovelluksiin, joissa on pienet säiliön aukot, kuten IBC: t.

Viskositeetti jopa 25 000 cP
John Whittle MEng (Hons)

John Whittle MEng (Hons)

Start typing and press Enter to search